Tallenna

Tallenna

Tallenna

Erilaisia jouluperinteitä osa 1

Erilaisia jouluperinteitä osa 1

Jokaisen perheen sekä yksilön jouluun kuuluu monenlaisia erilaisia perinteitä, jotka toteutuvat jokaisena jouluna. Parhaillaan kyseisiä perinteitä on toteutettu jo siitä lähtien, kun vanhemmat ovat olleet pieniä ja perinteet ovat vain jatkaneet tuloaan.

Varmasti jokaisen joulu muuntuu aina sen mukaan miten perhe elää. On ne ihanat lapsuuden joulut joita muistellaan kirkkainsilmin, sitten on nuoruusiän joulut, jossakin vaiheessa mahdolliset tyttö- sekä poikaystävät ilmaantuvat kuvioihin. Tämän jälkeen mahdollisesti myös lapset ja vielä pidemmällä aikavälillä parhaillaan lapsenlapsetkin. Joulut varmasti muuntuvat jokaisessa perheessä ajan myötä, mutta varmasti jokaisilla perheillä sekä ystävillä on tietyt perinteet, jotka eivät lähde kulumallakaan pois.

Omalta osalta jouluni käynnistää aivan mahtava joulumieltä jakava tapahtuma. Kyseinen tapahtuma on kauneimmat joululaulut. Kyseessä on rento laulutapahtuma, jossa lauletaan yleensä pianon säestyksellä kaikki suosituimmat joululaulut petteri punakuonosta lähtien. Kyseistä tapahtumaa järjestetään yleensä marraskuun lopulta aivan 23. joulukuuta asti. Tapahtuma järjestetään yleensä kirkossa tai seurakuntakeskuksessa. Kyseisiä tapahtumia saatetaan järjestää myös sellaisina, missä on paremmin otettu huomioon pienemmätkin lapset, mutta yleisesti ottaen kyseessä on kokoperheen tapahtuma.

Monet suosivat jouluna myös joulusaunaa. Joulusauna ei kuulu omiin tapoihini, mutta se on varmastikin yksi suomalaisien suosikki perinteistä. Monet siirtyvätkin saunomaan heti herättyään. Olen myös kuullut, että monet suomalaiset käyvät huviajeluilla fiilistelemässä joulun tunnelmaa.

Lisäksi tietenkin yksi pääroolissa olevista asioista jouluna on ruoat. Omaan jouluuni kuuluu niin kinkku kuin kalkkunakin. Tämän lisäksi joulupöytä notkuu koreuttaan erilaisia laatikoita. Laatikoina jouluisin toimii yleensä perunalaatikko, porkkanalaatikko, lanttulaatikko sekä bataatti- inkiväärilaatikko. Lisäksi tarjolla on rosollia, limppua, salaattia. Joulupöytäämme kuuluu myös aina jotakin uutta ja todella erikoista. Eli joka jouluksi on keksitty jokin eksoottisempi maistiainen. Tämä tuo lisää jännitystä jouluun.

Lisäksi yhtenä isona osana jouluun kuuluu myös joululahjat. Kyseinen osa joulua on varmastikin kaikista tärkein lapsille. Tämä on varmastikin lapsien odotetuin osa jouluaattoa. Itse olen miettinyt kuinka rentouttavaa olisi jokin vuosi saada täysin lahjaton joulu kaikinpuolin. Itse ei tarvitsisi stressata lahjojen ostamisesta muille eikä muidenkaan itselleni. Miltä tällainen muiden mielestä kuulostaa.

Toivottavasti tykkäsitte postauksesta

Takaisin ylös